Friday, May 27, 2011

Penyeri Sang Ratu ....

19 febuari hari tu aby ada buat posting, Bila Ratu nak mengawan ..
psl Damia yg kerap dapat title mula nak mengawan ..

25 april, aby crite juga psl yg pagi tu beranak ..

sekarang anak2 Sang Ratu dah umo sebulan ..
dah pandai berlari dan berkejaran ..
gebu dan gebam ...

aby suka guna perkataan Sang Ratu sbb pernah membaca novel Ramlee Awang Mursyid,
Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu dan Hijap Sang Pencinta ..
satu kisah back to the future yg sangat2 menarik ..
banyak watak Sang Ratu ...
cuma yg terakhir Cinta Sufi aby tk baca.

sekadar nak share gambo anak2 sang Ratu ni ..



comot mulutnya ..



yg buat mulutnya comot,
sbb klu terlepas dari cage nak makan pasir kt bekas depa tu melepas ..
jenoh kene jaga, takut dia tertelan pasir najis tu..



wife kata nak jual kitten ni,
sbb dah ada Kiko,
lebih kurang mcm dia ...
yg pasti aby tk setuju dengan cadangan tu ...
kena jaga, jgn pisah ibu dan anaknya ..




seekor lg ..
yg ni warna ikut mak dia ..



badan dia kecik sikit dari yg atas tu ..





bila 2 beradik bersama ..
apalagi, bergurau cara kucing la ..
asyik nak bergelut jer ..



menghiburkan juga tengok gelagat 2 ekor ni ..






nama2 kedua dua ekor ni pun belum bagi la ..

cuma masih gelarkan, anak2 Mia jer ..

oh ya , yg atas tu ikut ayah dia ..
sbb tu mcm Kiko.
sbb ayah yg sama,
Shah Rukh Khan ..

aby blm perkenalkan Shah Rukh khan kt entri lg ..
(gambo ada kt gadget tepi )

Wednesday, May 18, 2011

Kenduri ....

mase KKM Cat Show yg lepas tu,
adala beberapa kiosk yg dibuka menjual makanan kucing.

tk ketinggalah aby membeli produk depa ni ..
yg menarik nya promoter pmpuan nya ..
siap ada ekor lg ..
sempat juga aby merakam kan posing depa tu ..



bila balik,
apa lagi,
bagi kenduri la kt mieow mieow tu ...
selera depa tu, sampai berebut makanan ..



kt gambo ni, sume pernah aby crita kt entry seblm ni,
Si Ratu Damia, Si Model Nash, Awek Russia Rosalie, Kucing Gantian Letto, Bubble dan Xara ...
kucing2 ni adalah yg bebas kuar masuk bilek tido ..

yg lain2 tu bagi kenduri kt luar termasuk la Aduka si Himalayan tuh ..



perasan tk bekas makanan kucing kt penjuru tu,
kami ada 2 bekas mcm tu, satu di luar bilek dan satu di dalam bilek,
tiap kali beli packing 10 kg,
di bahagi dua, utk luat dan dalam ..
tk sampai 3 minggu dah abis 10 kg tuh ...

Saturday, May 14, 2011

Sekitar KKM cat Show

1.05.2011,
tempat : Harbour Plaza, Kelang.
Cat Show anjuran KKM ( kelab Kucing Malaysia )

setelah berlalu 2 minggu berlalu baru ada masa nak buat N3 psl KKM punya cat show yg di adakan baru2 ni..

rasanya beberapa kali aby ada tulis tentang cat Show KKM ni,
cat show yg dikira mesra penonton.
kucing nya bukan setakat pedigree dan HHP,
malah kucing2 biasa pun ada ketogorinya ..

disamping pertunjukan kucing,
pertandingan menghias Cage dan pertunjukan pakaian beragam kucing pun kerap diadakan.

yg aby difahamkan,
cat show ni bukan la satu cat show yg official,
tp sekadar mengajak ahli berjumpa dan mengisi masa utk membawa kucing2 mereka,
sbb tu depa tk guna pengadil impot utk mengadili kucing2 pd hari tu ..
tp ada hadiah juga utk pemenang ..



tk banyak kucing yg datang ..
tp cukup ada kucing pedigree, maine coon, exotic, selain HHP dan kucing2 biasa ..

aby pastekan sebahagian gamba2 kucing yg ada di cat show tu ..

Kucing2 pedigree





Kucing2 exotic, short hair ...





kucing2 Maine Coon ...
besar2 kucing Maine Coon yg ada kt cage nih ..





apa macam ..
kucing tk ada bulu ...
best tak ...




Sebahagian dari pertandingan menghias Cage kucing ..





tidak ketinggalan juge menjual Cat House ni ..
harga dia RM 2000 lebih ..



dah masuk bulan May ..

CFA dah buat show,
National HHP cat Show pun sudah,
KKM baru selesai.
MCFA !!!! bila lagi ..

lps show november thn lps kata nak buat 18 ring pada april ni ..
pertandingan yg dikata paling grand didunia,
sbb belum ada pertandingan 18 ring,
sume takat 12 ring jer ...

nampak nya pengikut2 MCFA dah banyak join cat show lain ...

Saturday, May 7, 2011

Hepi Mothers Day ....

mama!!!!,
hang ada mana ...



oh!!! kt sini yer ...
Hepi Mothers Day mama Mia ..

(Damia n anak2 dia)


mama !!!!
mama buat apa ...



ni mama datang ni ...
"hepi Mothers Day mama Xara ..."

(Xara dan anak dia )


mama !!!!!
dari 6 beradik,
tinggal Kiko seorang jer mama ...



nasib baik ada kwn2 lain mama,
tk la kiko sunyi ...



Doa ku utk mu mama Nini ..


dan juga Manja ku sayang ..
semoga kamu berdua aman di sana...



akan sentiasa ku ingati yg kita sama sama
nyonyot kt mama ...



utk pengetahuan mama,
kiko tk mau jumpa mama dulu ..
Kiko tengah selesa dgn papa aby n wf nya ...
dia pun jaga kiko, anak Xara dan anak Mia dgn baik ..

hepi mothers day kt mama Nini juga ....

Thursday, May 5, 2011

Nash in Commercial ...



asalnya kwn telepon,
kata dia iklan yg Nash berlakon dah kuar kt TV.
malam selasa lps mase Buletin TV 3.

lps dengar berita tu reconfirm dgn production house tu,
iklan yang ada Nash tu dah kuar TV ke?
depa confirm sudah,
isnin mlm selasa tayangan pertama ..



lps tu tertunggu juga mcm mana Nash on air,

video

dalam mase tu production tu anta video clip melalui fb,
dapat la tengok ..

tadi, mase kt restoran tengah makan,
nampak iklan tu kt TV,
iklan 101 Hair Care,
kisah satu couple yg laki nya botak
dan berangan lakinya berambut penuh.
dalam babak awal yg agak pantas,
depa tunjuk Nash tengah di tatang,
pastu psl laki ni buat rawatan rambut,
cuma bahagian akhir masa depa rehat kt katil dan nash ada bersama nampak lama sikit.

iklan cuma 30 saat,
tp masa shoting,
nash kena action satu hari penuh ...

hepi viewing video clip tu..